Vasastan BK

Vår stadsdel, vår klubb

Sommarhälsning från lagen

| |

En vår har passerat och våra lag har kämpat, slitit och svettats i sina respektive serier. För att ni inte ska missa ett steg på vägen kan ni nedan läsa om damernas, herrarnas och pojkarnas vårsäsong. Trevlig läsning i hängmattan! 

Hälsningar från Damlaget:
Som taggade nykomlingar i division 3 kickade damerna igång säsongen den 14 april hemma mot Lindhagen. En match där vi på många sätt visar att vi är jämbördiga med föregående säsongs silvermedaljör. Målen framåt ville däremot inte hamna i nät och matchen slutar 0-3. Matcherna därpå mot Marieberg och Spånga börjar målen sakta men säkert trilla in. Vi är med från början i matcherna och våran 4-3-3-uppställning börjar etablera sig bättre. För att vinna krävs det dock 90 minuters uthållighet och där tappar vi tyvärr mål bakåt vilket leder till förluster. Trots 3 raka förluster finns fortfarande hoppet, gnistan och kämparglöden kvar i laget när vi ger oss ut på landet för att möta Vallentuna på bortaplan. Denna match är det vi som håller i taktpinnen vilket tidigt ger utdelning. Att vi dessutom har tre skadade spelare som hejar vid sidan av visar på det fina engagemanget som finns i laget. När Vallentuna i 80:e minuten kvitterar på en straff lägger vi i ännu en växel, men minuterna räcker inte till. Riktigt surt sa räven, men säsongens första poäng är äntligen tagen. 

Andra halvan av vårsäsongen går resultatmässigt inte riktigt som vi har tänkt oss. Vi möter Karlberg, Lidingö, Essinge och Åkersberga i matcher där vi inte lyckas få med oss några poäng till tabellen. Väldigt motigt såklart, det ska vi inte sticka under stolen med att det har varit stundvis. Men, det är mycket som inte syns i tabellen. Antalet skrapade knän, glädjerop, tårar, skratt, svettdroppar och highfives som vi har samlat på oss denna vår har tagit oss framåt på andra fronter och än lever hoppet och tron på det vi gör. Det är ju en hel halva kvar av säsongen! Det är ett revanschsuget damlag som kommer återvända efter sommaruppehållet.

Framåt och uppåt! Varma, soliga sommarhälsningar önskar VBK:s damlag!

Hälsningar från Herrlaget:
Efter en smått turbulent vår där vi blev av med våran alldeles egna theater of dream, Krillan IP och blev tvingade att flytta till Stadshagens IP inleddes säsongen äntligen söndagen den 14 april ”hemma” mot Gimonäs FC. Premiärens första halvlek inleddes starkt där vi ledde med 3-1 i halvtid och spelade stundtals briljant fotboll. ”Det här är ju bättre än allsvenskan” hördes från läktaren. Verkligheten hann dock ikapp oss och vid slutsignalen hade Gimonäs FC lyckats kryssa 4-4 och förstöra premiären för oss.

Årets andra hemmamatch påminde mycket om den första spelmässigt, men vi lyckades faktiskt inte slå hål på motståndaren Hammarby TFF förens en lobb i världsklass från Felipe Divino i slutminuterna. 10 stod det på tröjan, 1-0 blev det i matchen. Nästa match var det Derby ”borta” mot Marieberg SK. Återigen, Tiki-taka fotboll i först halvlek, men tyvärr årets första förlust mot just framtida serieledarna.

Måndagen den 6e maj åkte vi ut till förorten för att möta Preben BoIS. Efter två snabbt insläppta mål samt en reducering i första, blev andra halvlek en rejäl nagelbitare. I matchens sista anfall lyckades Sebastian Jones slå till med ett skott från strax utanför straffområdet som innebar en kvittering till 3-3 från ett 3-1 underläge. Just i den här matchen började någon form av ny kultur eller anda inom laget växa fram. Vi började inse hur otroligt svårslagna vi är och det skulle inte minst visa sig längre fram på säsongen hur otroligt skickliga vi är på att spela på resultat, men framförallt att göra mål på min 90+.

Söndagen 12 maj spelade vi hemma mot Högalids IF, återigen släpper vi in mål först i sedvanlig VBK anda. I nästan hela matchen jagar vi sedan kvittering där Rasim Reiz (återigen) i min 90+ slår till med en frispark från 40m och kvitterar matchen. Nästa match blev en enkel seger med 4-1 borta mot Wollmars FF på Östermalms IP. Helgen efter fick vi återigen uppleva en rejäl nagelbitare när vi återigen kvitterar (4-4) på min 90+ tack vare en kamikaze dykning av lagets Senior Sebastian Dovresjö. Det bör tilläggas att det var hans andra mål för matchen.

Med dessa resultat i bagaget hade man hoppats på mer motivation i bagaget, men de två nästkommande matcherna slogs av en tillfällig svacka. Vid första matchen borta mot nyuppflyttade IFK Lidingö BK blev det en målrik förlust där vår energi mot slutet på matcherna inte räckte hela vägen. Veckan efter mötte vi tabelljumbon Essinge IK och spelade 0-0 efter en bedrövlig laginsats.

Formsvackan skulle dock visa sig vara snabbt över och söndagen den 9e juni spelade vi mot Fisksätra IF och drog till med säsongens bästa resultat med 4-0. Fem dagar senare mötte vi Kransen United FF borta och fick till viss del uppleva vår alldeles egna Istanbul 2005. Tidigt i andra halvlek ledde Kransen med hela 3-0, men med fysik och laganda utan dess like lyckades vi återigen med hjälp av ett mål i min 90+ kvittera. För att parafrasera en gammal legendarisk NFL Coach Vince Lombardi ”We didn’t lose, we just ran out of time”, med andra ord hade vi nog vunnit den matchen om vi fått ett par minuter till.

Detta resultat tog vi självklart med oss till nästa match, återigen mot Kransen och denna gång fick vi till ett skönt resultat inför sommaruppehållet med en vinst med 4-3 ”hemma” på Stadshagen. Med detta resultat ligger vi just nu femma i tabellen, 10poäng bakom Mariebergs SK, men bara fyra poäng bakom en kvalplats. Sammanfattningsvist kan man nog säga att vi är inte där vi vill vara, men vi är nog där vi just nu förtjänar att vara…

Glad sommar! Önskar VBK Herrlaget!

Hälsningar från Pojkar 08:
Den här våren har killarna varit med i tre olika grupper i Sanktan: medel, svår och extra svår. Detta har varit jättebra då de får spela flera matcher och de flesta har vunnits, några få förluster bara. Så ett bra kvitto på att vinterträningen har gett resultat. Killarna har även varit med på olika cuper under våren i Stockholm och en i Falkenberg. Där var det blandat resultat men även där mestadels vinster. Det märks att Stockholmslagen har svårt när de blir motstånd på riktigt gräs mot killar som tränar på det. Men härligt med bra motstånd.

Till våren har även killarna bytt kläder och uppdaterat matchtröjorna till kortärmat. Nu ser killarna helt enhetliga ut och har även fått in en hel del sponsring på kläderna.

Killarna tog aldrig sommarlov i år utan de killar som varit hemma har fortsatt att träna som vanligt, dock med lite mer spel och lek på träningarna. Under vecka 27 var det 16 (!) killar på träningen, så intresset hos dessa killar är stort. Det har slutat en kille under våren och en har tillkommit vilket gör att vi i dag är 22 killar. Nu vänta Gothia cup under V. 29 där vi har två lag anmälda. #Vi är riktiga nollåttor#.

Från samtliga delar av klubben vill vi rikta ett stort TACK till alla som stöttar och följer oss! Vi önskar er en superhärlig sommar. Vi ses i augusti!