Ny tränare till damernas tränarstab

Vintern har dragit in över landet och den soldränkta grönskande fotbollen kan kännas långt borta, men bakom kulisserna jobbas det hårt för att VBK ska fortsätta framåt och uppåt på alla plan. På damsidan har klubben det stora nöjet att presentera Louise Lindewall som ny i tränarstaben.

Välkommen, Louise!
– Tack! Det kommer definitivt bli en spännande framtid och jag ser fram emot att lära känna alla bättre.

Vem är du då?
– Jag tillhör generation Y – en evigt målmedveten och sprallig opportunist. Uppvuxen i ett litet samhälle, i utkanten av Uppland, som heter Bålsta. Flyttade som 16-åring till Norrköping för att gå elitgymnasiet där, drömde om att bli proffs i Tyskland och hann med två F16-landskamper innan jag skadade knäet rejält. Den spelande delen av fotbollen fasades ut och jag började engagera mig på tränarsidan istället. Körde som spelande tränare för min moderklubb men skadade mig igen. Ser efter ett litet uppehåll väldigt mycket fram emot att få ta upp fotbollen igen tillsammans med tjejerna i laget! Önskar att jag kunde bidra fysiskt på planen, men jag har lovat att göra mitt bästa från sidlinjen istället.

Nu har du ju som du säger tagit steget över sidlinjen och blivit tränare, men vad var dina styrkor som spelare?
– Fotboll är den roligaste idrotten jag vet och jag var främst väldigt tävlingsinriktad. Ville alltid leverera mitt bästa varje match och försökte aldrig skylla ifrån mig på domare, motspelare eller väderförutsättningarna om det inte gick som det skulle. Drog kanske, eventuellt, på mig ett eller annat gult kort också, men det är en mittbacks roll att snacka och styra spelet – och vara hård i närkamperna. Ställde höga krav på mig själv, och de runt omkring mig. Tror att jag nu som tränare är bättre på att se varje spelare utefter deras förutsättningar och deras vilja att spela boll.

Vad har du för drivkrafter? På planen och vid sidan om?
– Jag vill nå mål och utvecklas. Det genomsyrar i princip hela min livsstil och inom fotbollen har det inneburit att jag velat vinna matcher. Helst som ett sammansvetsat lag, då jag håller med om uttrycket att delad glädje är dubbel glädje. Jag älskar även feedback och beröm (smicker är ju aldrig fel), vilket innebär att jag försöker dela med mig av detta till omgivningen. Jag motiveras även av andra kompetenta och drivna människor. Detta tror jag bestämt att VBK kommer kunna erbjuda, så jag hoppas att jag kommer få lära mig mycket under 2019.

Vad gör du med vardagen när den inte innehåller fotboll då?
– Jag har nog blivit lite av en latmask i vardagen, men är fortfarande extremt tävlingsinriktad när det väl gäller. Blev halvt utmanad av en vän att köra lite lopp. Så har både gjort swim-run, STHLM10 och AIM challenge i Sälen. Sistnämnda är superkul och rekommenderar det varmt! Tyvärr är jag väldigt begränsad att utöva bollsporter och löpträna efter min skada. Men innan jag och en tjejkompis fyllde 26 bestämde vi oss för att köra en tjejklassiker. Har fortfarande en dröm att kunna genomföra en klassiker eller ett halvt ironman innan 30, får bara se om mitt knä klarar det och att jag börjar tycka träning är roligt igen. Utöver det jobbar jag väldigt mycket (idag som resande säljare inom finansbranschen), gillar även att ha roligt med vänner, dansa, bli utmanad, lära mig nya saker (tex golf och spela gitarr), äta god mat och njuta av livet på landet.

Louise Lindewall, 26 år
Moderklubb: Håbo FF Position: Mittback/Ytterback
Styrkor som spelare: Huvudspel, styrning (snack), crossbollar och inställning.
Styrkor som tränare: Speluppfattning, att trigga igång spelare och att utveckla/coacha olika tekniker.
Mina två motton i livet: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert” (Pippi), ”Syns vi inte, finns vi inte”