Vasastan BK

Vår stadsdel, vår klubb

Årets pokaler 2018 går till …

| |

Lördagen den 27e Oktober hölls den årliga VBK-banketten där tränare och spelare tillsammans på Restaurang ART firade den fantastiskt gångna säsongen. Under kvällen fick vi höra många fina och rörande tal till personer som har visat starkt engagemang och uppoffring, och alltid med ett stort VBK-hjärta. Kvällen bjöd även på prisutdelningar till spelare som utmärkt sig lite extra under året.

 

2018 års pokaler gick till följande spelare:

 

HERR


Sebastian Löwdahls pokal
Vinnare: Sebastian Löwdahl
Motivering:
Sebastian är en person som genomsyrar allt det Vasastan BK står för. Utöver fantastiska insatser i målet under säsongen så har han inte missat ett enda träningspass eller en enda match. Han är alltid först på varje träning och den som lämnar träningen sist. Sebastian är superproffsig i allt han gör. Spelade till och med en match magsjuk. Helt enkelt en hjälte.
Årets skyttekung
Vinnare: Daniel “Julle” Granberg
Motivering:
“Julle” vann skytteligan med stor marginal. 17 mål blev det till slut. Mycket starkt då “Julle” mestadels spelade ytter under säsongen. Under 45 minuter så gjorde han även en fruktansvärt fin insats som ytterback.
“Julle” är världsklass rakt igenom.
Ludvig Webrinks pokal
Vinnare: Ludvig Webrink
Motivering:
Vår kapten och enorma glädjespridare får det här priset som tidigare hette årets spelare. Det kanske inte går lika snabbt på planen längre men känslan i högerfoten är inget som kommer försvinna. När Ludde slår en perfekt crossboll så är det i samma klass som Michelangelos Sixtinska kapell, Leonardo Da Vincis Mona Lisa eller Edvard Munchs skriet. Helt enkelt stor konst. Känslan är att Ludde kommer kunna fortsätta spela fotboll i många år till. Fantastisk människa och fantastisk fotbollsspelare.

Dam


Årets nykomling
Motivering:
Vi hade inte mindre än 14 personer som registrerades som VBK-spelare den här säsongen. Vissa kom precis i början, andra mot slutet av säsongen. Det här priset går till en spelare som kom in tidigt och som direkt höjde nivån på väldigt mycket, både på och utanför planen.
Vinnare: Anna Vu
Årets multitalang
Motivering:
Under året var det bara målvakterna som spelade på en och samma position i matcherna de var med. När det behövdes hoppade alla in och täckte upp på positioner som de kanske inte var helt vana vid. En handfull testade nästan alla positioner på planen, men en gjorde det här mer än någon annan. 
Vinnare: Lina Dahlgren
Årets Johanna Claesson
Motivering:
Fotboll är mycket mer än det som händer under matcherna. Det är lagfesterna, gruppdiskussionerna och träningarna. Mer än något är det kanske just träningarna och där finns en spelare som inte bara varit i stort sett ständigt närvarande utan dessutom engagerad och fokuserad. Hon missade blott TVÅ pass på HELA säsongen, så i hennes anda har vi instiftat ett pris till den som tränat mest.
Vinnare: Johanna Claesson
Jenny Lindmans pokal
Motivering:
Ett pris som belyser sammanhållningen. Det här vandringspriset går till en spelare som personifierar lagkänslan i VBK. Hon är en spelare som konstant kämpar, en spelare som ständigt peppar alla runt omkring sig oavsett om det är på plan eller från sidlinjen. Hon är lagets dj och sångfågel. 
Vinnare: Jeanette Sjöberg
Årets skyttedrottning
Motivering:
Totalt gjorde laget 54 mål under seriesäsongen. Om vi tar bort de 3 gratismålen i WO-vinsten över Tekniska finns det en spelare som stod för en femtedel av alla fullträffarna. För de som har varit med under säsongen är det inte speciellt svårt att lista ut vem det är.
Vinnare: Kajsa Castor
Årets mål
Motivering:
Herrlagets Rasim Reiz hävdar alltid att han klackat in någon boll från eget straffområde och därmed borde få det här priset. Och det har gjorts en hel del snygga strutar både på herr- och damsidan, men ingen har varit viktigare än en förlösande fullträff som kom i slutminuterna av rivalmötet mot Karlberg och innebar derbyseger. Djupledslöpning, frispelad, höll undan försvararen och säkert inplacerat. Helt klart årets mål 2018.
Vinnare: Kajsa Castor
Årets spelare
Motivering:
Individuella priser i lagidrott är lurigt, jag hoppas att alla i VBK vet hur viktiga de är för sina respektive lag. Men jag tror heller inte det är någon hemlighet att det i båda lagen finns spelare som alla vänder sig mot när det blåser snålt och är tufft, ledare på och utanför planen, som håller samman gruppen och som genom att föregå med gott exempel inspirerar oss alla att bli bättre. På damsidan har i år en stått ut lite extra. Hon har varit med mest hela tiden och stått för mycket poäng i matcherna. Men också haft en konstant inspirerande inställning att hela tiden orka lite till. Med sin spelstil hjälper hon laget utvecklas och hon vill hela tiden vinna – hon slutar aldrig springa eller snacka. 
Vinnare: Kajsa Castor