Vasastan BK

Vår stadsdel, vår klubb

En premiär att minnas!

asdf

| |
April, vårsol och fotboll. Premiärnerverna satt bitvis utanpå kroppen, men lugnades ner så fort första passningskombinationerna satt efter ett par minuter.
Vasastan BK var tillbaka i fyran och för motståndet stod ett ungdomligt entusiastiskt Enebyberg. Publiken fick se ett VBK som från avspark tog tag i den berömda taktpinnen och sedan använde den för att trumma på anfall efter anfall. Det var instick, långskott, inlägg och hörnor som alla smet utanför innan Kajsa kunde trycka dit förlösande 1-0 strax före 20 spelade minuter. Därefter släppte alla nervösa knutar och dubbla fullträffar av Matilda och ett premiärmål av Lina gjorde att de blåklädda VBK:arna hade med sig 4-0 till halvleksvilan. Andra halvlek tog vid där den första slutade. Ett aggresivt VBK vann boll på mittfältet, fördelade runt på kanterna, spelade rättvända anfallare i djupet och hittade hela tiden lägen i ett mentalt tröttkört Enebyberg. Elin tunnlade in 5-0 efter ett par minuter, 6-0 kom inte långt därefter genom Kajsa. Sedan ville Sophie vara med i målkalaset också och satte två fullträffar innan Matilda kom in från bänken och fullbordade sitt hattrick. Slutresultatet 9-0 låter smått ofattbart, men de spelsugna VBK:arna hade faktiskt bud på mer. En rakt igenom övertygande och imponerande premiärmatch av hemmalaget och en markering om att vi med liknande insatser kommer vara med och slåss om platserna i toppen av serien.
Huvudtränare Marcus Alexandersson om matchen:
Grattis till segern, tränarn!
– Tack, tack. Det var en riktigt bra premiär.
Minst sagt. 9-0 alltså?! Låter som utklassning, var det det?
– Nja, det vet jag inte. Siffermässigt absolut, det är svårt att säga annat. Spelmässigt? Ja, vi var bättre, definitivt, och vi fortsatte att vilja framåt hela tiden trots att vi redan hade en betryggande ledning. Samtidigt släppte vi till väldigt få chanser. Men jag tror att våra motståndare kommer göra det svårt för flera lag under året. Det kanske låter som falsk ödmjukhet, men den mentala maktbalansen från att få ett eller två mål med sig förändrar många matcher. Vi var bra på att utnyttja vårt övertag.
Några spelare som stod ut lite extra?
– Flera stycken. Att vi har fått in en handfull nya krafter inför säsongen stärker oss definitivt som lag. Det finns duktigt med konkurrens om varje position faktiskt, vilket är en välkommen huvudvärk för oss på tränarsidan.
Ingen du vill nämna med namn eller?
– Haha, det var flera som stod för riktigt bra insatser, även de som inte hamnade i målprotokollet. Okej, men nu blir det fortsatt storsegrar resten av säsongen eller? – Gärna för mig! Gör vi den här typen av insatser kan vi slå vilket lag som helst. Men kommer vi inte upp i nivå kan vi också förlora mot alla lag. Jag tänker inte ta ut något i förskott och det ska jag se till att spelarna inte gör heller. Jag såg Kungsängen spöa Tekniska på ett övertygande sätt, vi kommer att behöva göra en ännu bättre match än i premiären om vi vill ha med oss tre poäng hem från söndagens bortamatch norr om stan.
Redaktionen fick även tag på en riktigt glad Matilda Johansson som smällde in tre mål i matchen:
Första matchen för Vasastan och hattrick, hur känns det?
– Fantastiskt! Tror jag var 15 sist jag gjorde ett hat-trick så det var väldigt roligt.
Vad tycker du om matchen annars?
– Jag tycker vi gör en otroligt bra match, där vi tillsammans visar vilket starkt lag vi är i år. Vi har lika stark startelva som vi har bänk och alla gör verkligen en grym seriepremiär!
Hur bra är Vasastan i år egentligen?
– I år är Vasastan bäst i div 4!