Sportchefen: Årets viktigaste match

Efter förra veckans oerhört befriande och välförtjänta seger över FC Innerstan med 2-1 är det på söndag dags för herrarna att gå årets stora derbykamp mot Vasasällskapet. Gräset på Kristinebergs IP är ansat, linjerna är dragna och taktikpärmen är avdammad.
– Detta är årets viktigaste match. När vi fick spelschemat så var det den här matchen vi ringade in. Jag ser oerhört mycket fram emot ett kokande Kristinebergs IP på söndag. Förra matchen vanns i 84:e minuten efter ett magisk mål av “Lage”. Tror det blir minst lika spännande denna gång vi möts, säger sportchef Micke Ljung när redaktionen får tag i honom i en fiskestuga på Madagaskar.
Vasasällskapet har haft en tuff säsong hittills, med blott en seger på 16 matcher. Men som alla vet spelar formen ingen roll då det är derby. På söndag gäller närkamper, inställning, kyliga huvuden och det är ett taggat VBK som tar sig an uppgiften:
– Vi går in i matchen med stor respekt för Vasasällskapets fotbollskunnande. Vinner vi är kontraktet klart. Förlorar vi så har vi en tuff höst framför oss, säger sportchef Ljung, som utlovar så väl segerpremie som dans i omklädningsrummet om det blir tre poäng på söndag.
Redaktionen har även passat på att kolla tempen på derbyintresset med ett par kända namn.
Glenn Hysén:
– Det ska bli görsköj. Gubbarna är laddade, jag är laddad, Tobbe é klar och det är la gött änna.
Erik Hamrén:
– Nu när Janne tagit över landslaget har jag haft ett extra öga på VBK, det är ett lag med väldigt mycket shining. De ser starka ut, jävligt starka till och med.
Zlatan:
– Det va antingen United eller VBK, men Mourinho sa “de har inte råd”, så då blev det United. Men Helena kommer. Hon är alltid på Krillan, hon gillar schnitzeln i lunchrestaurangen.
Bengt Frithiofsson:
– Fyra solar!
Angela Merkel (översatt):
– Hörde att det fanns vin i förrådet, jag gillar ju öl bättre – men Bojan har lovat bjuda om det blir seger.
Justin Bieber:
– Des. Pa…