Tränaren: Det är nu det roliga börjar

Sommar, sol, glass, bad och lata dagar – redaktionen har njutit för fullt i flera veckor. En som också har njutit, och som nu blickar fram emot höstsäsongen med glädje, är damlagets tränare Marcus Alexandersson. Vi tog en pratstund med honom om sommaren, säsongen hittills, framtiden, och vilken som egentligen är sommarens största hit.

Hallå, Marcus! Hur är läget?
– Tackar som frågar det är alldeles utmärkt. Precis hemkommen efter scoutingresa i norra Sverige. Hittade en väldigt lovande målvaktstalang hemma hos kompisarna, men hon är bara ett år just nu så tror vi väntar lite med att skriva kontrakt.

Hur har sommaren varit?
– I ett ord: fenomenalt uppvilande.

Det är väl två ord?
– Vem är du egentligen? Magdalena Ribbing?
Eh, okej. Glöm det. Vi pratar fotboll istället. Har det blivit något sådant i sommar?
– Självklart. Har kikat både på träningsupplägg, kosthållning och tekniknivåer för hösten och framtiden. Plus lärt mig trixa till 22. Det är jag nöjd med. Sen har jag sett landslaget också. Men var inte så imponerad av offensiven. Hade hellre haft VBK-kedjan där med Kajsa, Elin, Sophie och Kyra. Då hade det blivit målfest.

Snart är det dags för andra halvan av säsongen, hur känns det?
– Fantastiskt! Det är nu det roliga börjar. Vi har mött alla lagen och fått känna på nivån, och vet att vi har ett par snäpp till att höja oss. Jag är full av tillförsikt inför hösten, vi går för seger i alla matcher.

Tar du med dig några lärdomar från vårsäsongen?
– Absolut. Många saker har varit lärorika, både på och utanför planen. Men vissa delar håller jag mellan mig och laget. Framförallt tar jag med mig sammanhållningen och glädjen att få jobba med en fantastisk samling människor.

Blir det mer av samma i höst eller får vi se några förändringar?
– Det kommer att bli förändringar. Exakt på vilket sätt vill jag inte avslöja, men vi kommer att vara väldigt väl förberedda inför hösten. Det är nio cupfinaler som väntar oss, och vi ska tackla dem med glädje och entusiasm.

Spännande! Det ser vi fram emot. Till sist, om jag säger “des….pa….”, vad säger du då?
– “Vi var oslagbara, vi sköt från höften, vi hade svaret på allt”.