“Fotboll är en livsstil”

Redaktionen laddar för fullt för en spektakulär söndag – då både dam och herr spelar hemma på Stadshagen respektive Kristineberg, klockan 16. Vi fick tag i en defensiv nyckelfigur i damlaget, som var laddat positiv inför mötet med Lidingö SK.

Hallå Linda (fyra från höger)! Hur är läget i våren?
Nämen hej! Nyckelfigur, man tackar. Läget är strålande, glad som som en fågel såhär på vårkanten.

Två inledande segrar för damerna, hur har det sett ut tycker du?
Tycker att vi hållit ett bra lugn på planen, vi är betydligt mer samspelta än i förgående säsong. Alla känns taggade och bidrar med god stämning, både på och utanför planen. Sedan är det ju alltid skönt att få med lite poäng.

Vad tror du om morgondagen?
Jag ser verkligen fram emot matchen imorgon – det gör vi nog alla. Jag ska se till att backlinjen blir svår att komma igenom så vi kan ta fler pinnar. Låt bollen rulla!

Vad har du för förväntningar och förhoppningar på säsongen?
Mina mål är att få poppa så många flaskor som möjligt i omklädningsrummet (haha, nejdå). Jag vill fortsätta utmana mig själv, både fysiskt och tekniskt. Men framförallt att ha roligt tillsammans med alla underbara VBK:are, vilket gäng vi är! Hoppas på många pinnar så att vi går upp i 4:an igen.

Du är ju typen som verkar spela fotboll i sömnen, förutom VBK så ryktas det om att du spelar i tretton Korpen-lag, stämmer det och vad är det med just fotboll som du tycker är så roligt?
Haha, inte riktigt! Förutom VBK så spelar jag Korpen i det nya mixlaget “Söders Bästa Häng”. Tyvärr så missar jag premiärmatchen imorgon då den ligger samtidigt som vår match. Kommer att bli mycket fotboll, men det är självförvållat. Ja, vad ska man säga… livet är som fotboll – man behöver mål. För mig är fotboll inte bara ett spel eller en hobby, utan en livsstil. Den har varit en del av mig i hela mitt liv. Fotboll ger gemenskap och enormt mycket glädje. Och vem vill inte vara en del av det?