Kentaurerna: Ser redan fram emot banketten

Efter att domaren blåst av damernas seriepremiär i fredags passade VBK-redaktionen på att ta ett snack med två av supportrarna på plats från Vasastan BKs officiella supporterklubb Kentaurerna.

Hej Gustaf och Jonas, ni ledde den traditionsenliga supportermarschen från en bar på Kungsholmen hit till seriepremiären på Stadshagens IP. Hur skulle ni beskriva stämningen?
G (till vänster): Det var en fantastisk stämning! Mycket folk ute på gatorna. Pyroteknik och god uppslutning.

J: Först och främst vill jag säga att det är jäkligt skönt att säsongen äntligen dragit igång! Nu kör vi.
Angående stämningen kan man väl säga att det liknade ett kosläpp när vi lämnade CF (Copperfields, red. anm.)

Berätta lite om uppladdningen inför marschen och serien 2017?
J: Uppladdningen startade redan i oktober, handladdad pyro och diverse tillstånd till marschen skulle iordningställas. 2018 sker marschen förhoppningsvis till häst i nån sorts symbios. Tyvärr avslag 2017.
G: Vi har även tagit sånglektioner under hösten.

Vad skulle ni säga kännetecknar en sann Kentaur?
G: God närvaro och glada tillrop. Obligatorisk närvaro i den årliga marschen då förstås.
J: En kentaur är aldrig.. saur. Obligatorisk närvaro i marschen.

Damerna vann seriepremiären med stabila 4-0. Hur tror ni att det kommer gå i serien?
G: Oerhört kul med seger i premiären! Damerna bjöd på redig division 5 fotboll på ett isande Stadshagen. Jag tror på en mittenplacering i årets serie.
J: Trots det isande vädret värmde spelet. Jag ser redan fram mot banketten när vi får fira upprycket!