Nedräkning: Snart smäller det!

Redaktionen blickar ut över den skinande blå fredagen och njuter av både solen, värmen och den stundande premiären. Ikväll klockan 18.00 på Stadshagen är det dags för VBK dam. Vi bytte några snabba ord med en laddad tränare.

Hallå, Marcus! Hur är det med nervositeten inför ikväll?
Nervositet? Nja, det vet jag inte. Pirrig möjligtvis. Lite som när man väntar på att grillen ska bli klar under sommarens lediga lata dagar, eller när man gick på lekis och skulle fråga chans på någon.

Eh, okej. Det var en märklig liknelse, har du inte sovit ordentligt inatt eller?
Sova dagen före match? Vem tror du att jag är? Sportchefs-Micke?

Hur mår laget då?
Jag hoppas innerligt att de mår precis som de fantastiska människor de alla är. Om vi ens får ut hälften av potentialen som finns i gruppen så kommer det att bli en strålande premiär.

Du låter segerviss?
Ja, det är jag alltid när det kommer till det här gänget.

Har du fått hybris?
Nejdå, vi börjar alltid med ödmjukhet och respekt. Både inför varandra och inför motståndare och domare. Gör vi sedan vårt jobb på ett bra sätt finns det väldigt goda chanser att det blir inte bara en rolig premiär utan en väldigt skön säsong. Men nu måste jag faktiskt gå och skriva ut laguppställningen.

Spännande! Några överraskningar som du kan avslöja så här timmarna före avspark?
Säg såhär: Det kommer bli åka av.