Nedräkning: Sportchefen om årets utropstecken

Dagen för dagen, och redaktionen har fått tag i ett riktigt rutinerat namn i VBK-sammanhang. Tränaren, styrelseledamoten, modegurun, kassören, festfixaren, hattbäraren, fiskedragskonstnären och renässansmänniskan Micke Ljung.
Tjena sportchefen, hur är pulsläget?
Pulsläget är bra tycker jag. Den har gått ner betydligt sedan vinsten igår med herrlaget. Imorgon kommer den stadigt ticka uppåt från 14.00 och crescendot blir 17.55 skulle jag tro.
Hur många mazariner har du tryckt de senaste dagarna?
Antalet mazariner har varit beskedligt. Är ju sen gammalt att mazarin endast får avnjutas till fotbollsmatch på Stockholms stadion eller Tele 2 arena när Djurgården spelar match. Till vardags är det nog chokladbollar som gäller. Iofs när jag tänker efter så är jag en vad jag vill kalla Delicatokonnässör. Tycker de har ett mycket rikt utbud av bollar av olika slag. För att svara kort: Vi snackar tvåsiffrigt.

Vinst för herrarna igår, vad tror du om damernas premiär imorgon?
Yes! Igår kom första vinsten i en seriematch sen i augusti förra året. Gällande vår premiär i morgon så känns det bara positivt. Vi kommer med mycket bra resultat i ryggen, en mycket bra träningsperiod och vad jag förstår det som en mycket lyckad lagfest till premiären. Hade inte Nordic bet varit så 1965 så hade jag lagt en slant på vinst imorgon.

Du har ju sett laget träna en del, vem tror du blir säsongens utropstecken?

Tycker truppen ser jättespännande ut. Är helt övertygad om att Sophie Lindström kommer göra succé i år. Hon har sjukt mycket potential som inte har kommit fram 100 procent än. Annars tycker jag att Elin Åberg ser riktigt spännande ut. Snabba fötter, teknisk och lurig.

Förväntningar och förhoppningar på säsongen?
Mina förväntningar är att vi börjar vinna fotbollsmatcher. Jag tror personligen att vi har en god chans att vinna serien. Förhoppningarna är att vi till nästa år går upp i division 4, vinner Korpen och Monica Lundbom blir årets skyttedrottning. Det vore häftigt.
Till sist: förutom Steven Gerrard till Djurgården och ett flak daimbollar – vad önskar du dig allra mest just nu?
Finns bara ett svar på den. 3 poäng.