Nedräkning: kaptenen talar ut

Redaktionen fortsätter den allt mer intensiva nedräkningen inför nästa veckas premiär med att surra lite med en av lagets viktigaste personer.

Hallå kapten Lundbom, hur är läget och vad gör du i påsk?
Tack, det är bara fint. I påsk är jag på lantstället på Rådmansö och jobbar mycket med kolhydratladdning och springer över stock och sten för att tajma formen till seriepremiären nästa vecka.

Hur känns det inför säsongen?
Riktigt bra! Vi har fått in duktiga spelare i truppen och har behållt en stark stomme från tidigare säsonger. Vi är ett socialt sammansvetsat gäng som har roligt ihop på och vid sidan av planen.

Hur har försäsongen varit?
Bra! Den har innehållit en mix av utomhusträningar, inomhusserie och träningsmatcher. Mycket boll och fokus på grundläggande spelövningar. Mackan (tränaren, reds anm.) verkar ha fastnat för trianglar av olika slag, det gillar jag!

Vad har du för förväntningar och förhoppningar på fotbollsåret?
Mina förväntningar är att vi fortsätter ha en hög tränings- och matchnärvaro för att på så vis nå lagets målsättning. Det går inte att vinna matcher som en inte kommer till.

En sista fråga, du har spelat mittback, mittfältare och nu målvakt under försäsongen – vad har tränaren emot dig eftersom du inte får spela på samma position mer än en match i rad?
Tack för att du frågar, det undrar jag också! Mitt personliga mål för säsongen är att spela på samma position två matcher i rad. Och att hänga ett par baljor.